• kuva1
  • kuva2
  • kuva3

Ryhmäliikuta

PhysioPilates

Pilates on alun perin Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Se perustuu kehonkeskustan hallintaan ja vahvistaa kehon syviä lihaksia.Pilates-menetelmä sopiiniin tavalliselle liikkujalle kuin urheilijallekin. Sen avulla on mahdollista oppia käyttämään kehon lihaksia ja niveliä tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Pilates liikkeiden teho perustuu kuuteen periaatteeseen: tarkkuus, keskittyminen, kehon keskustankäyttö, kontrolli, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen.

 

Jooga

Jooga on Intiassa tuhansien vuosien aikana syntynyt monimuotoinen harjoittelumenetelmä. Alunperin jooga oli kokoelma Intian uskontojen pelastusopillisia ja maagisia menetelmiä. Nykymuotoinen jooga kehittyi 1800-luvulla fyysiseksi harjoitteluksi ja sitä harjoitetaan vailla magiuskonnollisia merkityksiä.

Joogaa voi harjoittaa pehmeänä (Yin) tai vaativana (Yang) liikuntamuotona. Joogassa keskitytään ihmisen kokonaisuuteen: kehoon, mieleen ja sieluun. Jokaisella tunnlla huomioidaan myös yksilölliset sairaudet sekä tuki- ja liikuntaelinvaivat, eli tunnit ovat myös ¨Medical Yoga¨ lähtöisiä.

 

YIN-joogassa kekitytään passiivisiin, kevyisiin ja pehmeisiin venytyksiin rauhallisuuteen ja tietoiseen läsnäoloon perustuen. Jokaisessa asennossa ollaan useampi minuutti, joka mahdollistaa myös mielen rauhoittumisen. Yin-joogassa venytetään lihasten sijasta sidekudoksia ja tämä onnistuu, kun venytyksiin ei mennä liian syvälle ja niissä pysytään pidemmän aikaa.

 

YANG-jooga on aktiivista ja se stimuloi lihaksiemme liikkeen. Asanat ovat vaativampia ja niiden harjoittaminen tähtää oikeanlaisen asennon saavuttamiseen ja niissä pysytään hetken aikaa kerrallaan.

 

SEASONAL WELLNESS on yhdistelmä joogan, pilateksen ja liikkuvuusharjoittelun parhaita ominaisuuksia. Tunnilla yhdistellään länsimaisen lääketieteen oppeja lihaksista, nivelistä ja fascialinjoista itämaisen lääketieteen oppeihin meridiaaneista, vuodenajoista, kuunkierrosta ja elementtiteorioista. Tunnilla keskitytään nivelien liikkuvuuteen, fascialinojen avauksiin ja vahvistamiseen. Tunti päättyy aina Yin-venytyksiin.

 

 

Kesän pilates ja jooga tunnit ovat:

keskiviikko 18:15-19:15 metsä-jooga 27.5-17.6.2020 (Wanhan amiksen ja uimallin välinen metsikkö).

keskiviikko 18.15-19.15 hyvän mielen puistojooga 1.7-5.8.2020 (Orimattilan liikuntapuiston nurmi).

torstai 17.00-18.00 ja 18:15-19:15 Pilates

 

Varaa aika

Voit varata paikkasi tunnille varaaheti.fi/optimalwellness

 

 

 

 

I dont believe in age. I believe in energy. Don't let age dictate what you can and cannot do.

Maksutavat: MobilePay, iZettle, Smartum
Osoite: Wanha amis
Koulutie 19, 16300 Orimattila
Puhelin: 050 5480 040
misssuomi(at)hotmail.com

facebook uusi

instagram uusi